Meny

Planerat underhåll på samtliga e-tjänster 11-12 januari. Kortare störningar kan förekomma.

Störningar i telefonin gör att det just nu kan vara svårt att komma fram till Skatteverket.

Logotyp, till startsidan

Information

Blanketterna kan du använda när du ska upprätta en bouppteckning eller tilläggsbouppteckning.  

Bilaga till bouppteckning (SKV 4600a) använder du om huvudblanketten inte räcker till för redovisning av samtliga personer som kallats till bouppteckning.

OBS!
Blankett med autosummering:
Den här blanketten använder du om du vill fylla i uppgifterna på skärmen och få hjälp med  summering av tillgångar och skulder. Den går att spara om du har en licensbelagd version av Acrobat pdf-läsare med möjlighet att spara ifyllda blanketter.

I blanketten, på sidorna 3 - 6, sker en automatisk summering av tillgångar och skulder. Uppdelningen i enskild egendom och egendom som ingår i sambors bodelning fungerar ej, utan måste tills vidare fyllas i manuellt. Uppgifterna i sammanställningen över tillgångar och skulder på sista sidan måste också tills vidare fyllas i manuellt.

Blankett utan autosummering:
Den här blanketten kan du skriva ut och använda om du vill fylla i uppgifterna för hand.

Vart skickar jag blanketten?

Skicka blanketten till den adress som står på blanketten. Om det inte står någon adress där kan du skicka blanketten till ditt skattekontor.

För att kunna öppna filen och läsa den behöver du ett program som kan läsa pdf-filer. Behöver du installera ett program, exempelvis Adobe Reader, kan du ladda ner det från internet. Tips om pdf-dokument

Bouppteckning
Skatteverket

Till toppen